Renginiai kraunami

Renginiai for 2019 7 spalio

Renginiai Search and Views Navigation

Visą dieną

Natūralios aplinkos diena

2019 7 spalio

Jungtinių tautų organizacija pirmąjį spalio pirmadienį paskelbė Pasauline natūralios aplinkos diena. Šią dieną visos šalys skatinamos susimąstyti apie gamtos apsaugą, vystyti savo pramonę taip, kad ji kuo mažiau kenktų natūraliai aplinkai. Neaišku, kokia tai šventė, bet vis tiek įdomu.

Sužinokite daugiau »

Pasaulinė architektūros diena

2019 7 spalio

1996 m. Tarptautinė architektų sąjunga Barselonoje vykusioje Generalinėje asamblėjoje nusprendė paskelbti pirmąjį spalio pirmadienį Pasauline architektūros diena ir priėmė atitinkamą rezoliuciją. Šventę patvirtino Jungtinių tautų organizacija. Pati Tarptautinė architektų sąjunga buvo įkurta 1946 m., po I-ojo pasaulinio karo, kai daugeliui šalių iškilo poreikis atstatyti sugriautus miestus. Ši diena skirta aptarti žmonių gyvenamojo būsto problemas, spręsti su tuo kylančius klausimus.

Sužinokite daugiau »

Krašto apsaugos diena

2019 7 spalio

Nuo 2008-ųjų metų, spalio 7 dieną švenčiama Krašto apsaugos diena. Siekiama, kad kasmet Krašto apsaugos dienos renginiuose dalyvautų visi šaukiamojo amžiaus jaunuoliai nuo 16 metų. Krašto apsaugos diena paskelbta siekiant sustiprinti kariuomenės ir visuomenės ryšį. Šią dieną siekiama supažindinti jaunimą su Lietuvos kariuomene ir kario profesija, informuoti apie valstybės gynybą ir savo pilietines pareigas bei prievoles valstybei. Krašto apsaugos dienos renginiuose ieškoma patrauklių būdų supažindinti jaunuolius su valstybės gynyba, paskatinti juos pačius savanoriškai domėtis Tėvynės gynyba.

Sužinokite daugiau »

Diena už orų darbą

2019 7 spalio

Spalio 7 dieną pasaulio profesinės sąjungos ir kitos pilietinės organizacijos mini Dieną už orų darbą. Šia diena siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kad kiekvienas žmogus turi teisę į orų darbą. Pasak Tarptautinės profesinių sąjungų konfederacijos (ITUC), oraus darbo problema yra aktuali visame pasaulyje. Darbe žmonės susiduria su diskriminacija, prievarta, draudimu laisvai reikšti savo nuomonę. Migracija, prekyba žmonėmis, vaikų išnaudojimas darbui – didžiulės problemos, į kurias taip pat siekiama atkreipti dėmesį šią dieną. Švenčiame oriai.

Sužinokite daugiau »