Renginiai kraunami

« Visi Renginiai

  • Šis renginys jau įvyko.

Šuns diena

2021 24 balandžio

Balandžio 24-ąją visi šunų mylėtojai visoje Lietuvoje kviečiami minėti Šuns dieną! Šuns diena minima Lietuvos kinologų draugijos iniciatyva, nuo 2016 metų. Tuo pačiu metu ji minima ir Suomijoje.

Pirmosios šventės idėja buvo „Socialus ir socializuotas miesto šuo“. Po metų visus žavėjo „Kolega“ šuo – pozityvas darbe“, o dar po metų – „Šuo ir aš: MOKAU IR MOKAUSI“.

Jau seniai praėjo tie laikai, kai šuo buvo tik sargas prie būdos. Dabar šunys – bendruomenės nariai, lydintys šeimininkus beveik visur.

Šuns dieną norima atkreipti visuomenės dėmesį į pasikeitusį šuns statusą žmogaus gyvenime bei šeimininko sąmoningumo ir atsakingumo svarbą.

Kiekvienas šuns šeimininkas privalo išmokyti savo augintinį tinkamai elgtis ir namuose, ir viešumoje, kad nekiltų aplinkinių pasipiktinimo.

Šuns dieną gyvūnų mylėtojams primenama, kad meilė pirmiausia reiškia atsakomybę, o viena pagrindinių taisyklių labai paprasta – išmokyti šunį tinkamai elgtis ir namuose, ir viešumoje.

Šią dieną žmonės, auginantys šunis, kviečiami į bendrą pikniką gamtoje. Miesto kavinės taip pat raginamos tapti draugiškomis šunims ir atverti duris ne tik jų šeimininkams.

Informacija

Data:
2021 24 balandžio
Renginys kategorija: