Renginiai kraunami

« Visi Renginiai

  • Šis renginys jau įvyko.

Narkotikų vartotojų diena

2020 1 lapkričio

Lapkričio 1-oji paskelbta Tarptautine narkotikų vartotojų diena.

Šią dieną siekiama paskatinti visuomenę supratingiau žiūrėti į narkotikus vartojančius asmenis ir ieškoti būdų spręsti narkomanijos problemas.

Nė viena kita visuomenės grupė nesulaukia tokio pasmerkimo ir diskriminacijos kaip narkotikus vartojantys asmenys. Narkomanija yra sunki lėtinė liga, dėl kurios kenčia ne tik narkotikus vartojantis asmuo, bet ir jo artimieji.

Nuo psichiką veikiančių medžiagų priklausomas asmuo, visų pirma, yra ligonis, kuriam reikia padėti. Negydomi priklausomybe sergantys asmenys kelia grėsmę ne tik sau, bet ir visuomenės sveikatai ir saugumui.

Narkotikams įsigyti vartotojai išleidžia dideles sumas pinigų, kurie dažnai gaunami neteisėtais būdais. Be to, dalindamiesi naudotomis adatomis narkotikams švirkštis šie žmonės kelia įvairių infekcinių ligų – ŽIV, hepatitas B ir C, plitimo riziką tiek tarp narkotikų vartotojų, tiek visoje visuomenėje, Narkomanija yra didžiulė problema.

Organizacija „Tavo drugys“, jungianti priklausomus nuo narkotikų asmenis, kviečia lapkričio 1-ąją prisiminti ir nuo narkotikų mirusius žmones. Rasų kapinėse Vilniuje rengiama akcija, kurios metu uždegama juoda žvakutė ant apleisto kapo mirusiems narkotikų vartotojams atminti.

Informacija

Data:
2020 1 lapkričio
Renginys kategorija: